2018/12/19
Home / DIY  / Az első születésnap csodaszép tortákkal és DIY kellékekkel

Az első születésnap csodaszép tortákkal és DIY kellékekkel

Eljött az első születésnap, amit úgy érzem méltóképpen meg is ünnepeltünk.

mindigmami szuletesnap

Első születésnap! Eljött ez a nap is, 1 éves lett Máté! Úgy döntöttünk, hogy összehívjuk a családot és megünnepeljük a jeles évfordulót. Nem szoktunk nagy feneket keríteni a szülinapoknak, de ez nemcsak kisfiunknak, nekünk is az “első” első, így meghívtuk a szűkebb családot az ország minden szegletéből, 20 főt vártunk végül.

A lakásunk nappalija kicsinek bizonyult, ezért béreltünk egy aranyos termet, asztalokkal, székekkel. Arra gondoltam, hogy kicsit hangulatosabbá varázsolom a helyet, és készítek egy minimál dekorációt, ezért ráugrottam a Pinterestre, majd szorgosan mentegettem az inspirációkat. A minimál dekót szó szerint értésétek, nagyjából 1-2 nagyobb dekorációs elemre gondoltam a tortaasztalra, amiből az egyik a luficsokor a másik egy kép keretben, ehhez jön néhány színben passzoló kiegészítő. Mivel egy keveset alvó, aktív kis totyogóval élek együtt, az ötletszelektálás szempontjai a következők voltak: könnyű és gyors megvalósítás ill. az sem árt, ha költséghatékonyan be tudom szerezni a hozzávalókat (a nyerő hármas). Ja és esetleg később felhasználhatom Máté szobájában is dekorációnak.

Grafikus vagyok, így összedobtam egy meghívót, amit aztán A3-asban is kinyomtattam, de ha gyorsabban találtam volna egy nekem tetsző, színben, stílusban passzoló grafikát, azt is kinyomtattam volna nagyban, hogy az legyen a fókuszpont az asztalon. Apropó színek, nekem bejön a középkék, világoskék, fehér halványabb narancs kombó, kisfiúnak szerintem irtó cuki. Szóval van fókuszpont (kép), van luficsokor kék és narancs színekben, továbbá készítettem egyik este még egy bannert (egy szalag kifeszítve, rajta 3 lelógó résszel) és szívószálból tortadíszt, ill. kiegészító díszeket. Ez utóbbiak szuperegyszerűek és mégis jól mutatnak.

Egy kedves barátnőm ajánlotta az Egy csipet torta csapatát vagyis Horváth Alexandrát, aki ezen a néven készít mennyei és látványban sem utolsó tortacsodákat. Megnéztem a facebook oldalát és rögtön beleszerettem a munkáiba, így rendeltünk egy törökmogyorós és egy málnás mascarponés gyönyörűséget. Máténak külön tortácskát sütöttem azokból az alapanyagokból, amiket már ehet, amiket már bevezettünk (pici liszt, tojássárgája, zabpehely, 100%-os almalé, pici olaj, banán, karobpor). Valójában 2 laposabb muffin készült, amiket egymásra tettem, arra jött egy karika banán, majd rögzítettem mindezt egy beleszúrható gyertyával. Az aranyos “minitortát” kifejezetten maszatolásra szántam, de a felét jóízűen megette.

Összességében sikeresnek mondható az első közös ELSŐNK, a rokonaink is találkoztak végre egymással (volt, akik még nem ismerték egymást) és a kis ünnepelt is élvezte a nyüzsit, a sok újdonságot, egyszóval remek kis születésnap lett.